D.A.D 7 Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 (edited) Есть шаровые на Спринтер 901-904. Вот их описание из экзиста: TRW JBJ 368 Опора шаровая Параметры: Покатость конуса - 1:10 Размер конуса - 26мм Расположение руля для лево-/правосторонним Общие Вес - 800г. Страна производства - Малайзия TRW JBJ 788 Опора шаровая Параметры Покатость конуса - 1:6 Размер конуса - 26мм Расположение руля для лево-/правосторонним управлением Общие Вес - 770г. Страна производства - Франция У них разные: покатость конуса. Взаимозаменяемые-ли они или нет? Или после установки 788-й, 368-ую еже не поставить? так как конус будет неправильно садится в посадочное место. На форумах пишут , что 788 усиленная и дольше ходит . Так-ли это? Edited December 24, 2015 by D.A.D Quote Link to post Share on other sites
Chemerenkov 3 Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 (edited) Есть шаровые на Спринтер 901-904. Вот их описание из экзиста: TRW JBJ 368 Опора шаровая Параметры: Покатость конуса - 1:10 Размер конуса - 26мм Расположение руля для лево-/правосторонним Общие Вес - 800г. Страна производства - Малайзия TRW JBJ 788 Опора шаровая Параметры Покатость конуса - 1:6 Размер конуса - 26мм Расположение руля для лево-/правосторонним управлением Общие Вес - 770г. Страна производства - Франция У них разные: покатость конуса. Взаимозаменяемые-ли они или нет? Или после установки 788-й, 368-ую еже не поставить? так как конус будет неправильно садится в посадочное место. На форумах пишут , что 788 усиленная и дольше ходит . Так-ли это? Как вариант смотри аналоги -TRW JBJ 788---- - дает расшифровку как для полного привода 4х4 - хотя не факт А так то у ниих (trw 788 и trw 268 ) разные и оригин. мерсовские номера. Я думаю Ваша 368 Edited December 25, 2015 by Chemerenkov Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Как вариант смотри аналоги -TRW JBJ 368---- по VAG 2D0 407 361 B - дает расшифровку как для полного привода 4х4 они на монопривод не становятся. я когда то по ошибке наконечники от 4*4 и шаровые на спринта 903 купил- там и не подошли на монопривод.. Quote Link to post Share on other sites
Chemerenkov 3 Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 они на монопривод не становятся. я когда то по ошибке наконечники от 4*4 и шаровые на спринта 903 купил- там и не подошли на монопривод.. исправил свое выше- 368 на задний привод ---- 788 на полный Quote Link to post Share on other sites
D.A.D 7 Posted December 25, 2015 Author Share Posted December 25, 2015 Спасибо за ответ. Quote Link to post Share on other sites
Vianovod 0 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 они на монопривод не становятся. я когда то по ошибке наконечники от 4*4 и шаровые на спринта 903 купил- там и не подошли на монопривод.. Раз Игорь говорит на 4х4, то я склонен верить ему. Поставлю и проверю. А так спасибо D.A.D за ссыль) Quote Link to post Share on other sites
berlin2 0 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Тут багато чого написано про ці шарові опори. http://mikrob.ru/viewtopic.php?f=463&t=84985 А взагалі по ВІСу шарові опори спрінтера розраховані на весь строк експлуатації авто. Якщо пильники цілі - то не потрібно їх міняти. Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Тут багато чого написано про ці шарові опори. http://mikrob.ru/vie...p?f=463&t=84985 А взагалі по ВІСу шарові опори спрінтера розраховані на весь строк експлуатації авто. Якщо пильники цілі - то не потрібно їх міняти. на ВЕСЬ срок служби не авто а шарових або ричагів. а потім за 300евро ричаг в сборі Quote Link to post Share on other sites
berlin2 0 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 (edited) "Характеристика износа нижних шаровых шарниров конструктивно расчитана на весь срок службы автомобиля." Без заголовка.pdf Edited February 21, 2016 by berlin2 Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 (edited) "Характеристика износа нижних шаровых шарниров конструктивно расчитана на весь срок службы автомобиля." на заборе пишет....... а ещё дороги должны быть БЕЗ ям и ухабов... в книжках можно писать что угодно- только реалии дорог другое расскажут... Edited February 21, 2016 by Merci639 Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 знакомый на инкасаторном 906 спринте на повороте вылетел с дороги - благодаря вырыванию оригинальной шаровой . благо дорога шла с поворотом- а дальше были огороды- там и остановился.. результат- замена рычага, стойки, кузовщина (порог, стакан и двери с крылом). хорошо полное каско было... Quote Link to post Share on other sites
D.A.D 7 Posted February 21, 2016 Author Share Posted February 21, 2016 (edited) Я вчера поменял весь передок, рулевые наконечники 2щт, которые были в идеале. Рулевые тяги, из которых только одна чучуть стучала. А вот шаровые болтались как "карандаш в стакане". После замены этих запчастей , Педок стал абсолютно тихим, а до этого я дума что там и рейке хана. Это я к тому , что стучащие шаровые очень слышно, и это нельзя игнорировать, хоть и литература пишет что её (шаровую) никогда не вырвет . Edited February 21, 2016 by D.A.D Quote Link to post Share on other sites
berlin2 0 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 знакомый на инкасаторном 906 спринте на повороте вылетел с дороги - благодаря вырыванию оригинальной шаровой . благо дорога шла с поворотом- а дальше были огороды- там и остановился.. результат- замена рычага, стойки, кузовщина (порог, стакан и двери с крылом). хорошо полное каско было... Думаєте її вирвало тому що в шаровій був люфт? Може в чомусь іншому була проблема? Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Думаєте її вирвало тому що в шаровій був люфт? Може в чомусь іншому була проблема? думаете інкасаторські машини обслуговуються в гаражі у дяді Васі? і заключення експертів - фількина грамота? і чуток розбираємось в залізі і самі... Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 ДАЖЕ якщо не брати до уваги грохіт розбитої шарової- то можна припустити що її не вирве .але ж всежтаки нехтувати цим явищем НЕ ВАРТО Quote Link to post Share on other sites
berlin2 0 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Шарова не буде стукати в цій підвісці, шар постійно притискається до обойми як при навантаженні так і при розвантаженні. Інакше навіщо про це наголошується в ВІСі? Сам не знаючи про цю особливість в свій час замінив три пари шарових за два роки бо з'являвся невеликий люфт. По темі. Якщо мова йде про шарову TRW JBJ 368 то люфт в ній з'явився через 10 000 км. Оригінальна шарова дуже схожа на JBJ 788, принаймні візуально. Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 (edited) Шарова не буде стукати в цій підвісці, шар постійно притискається до обойми як при навантаженні так і при розвантаженні. Інакше навіщо про це наголошується в ВІСі? Сам не знаючи про цю особливість в свій час замінив три пари шарових за два роки бо з'являвся невеликий люфт. По темі. Якщо мова йде про шарову TRW JBJ 368 то люфт в ній з'явився через 10 000 км. Оригінальна шарова дуже схожа на JBJ 788, принаймні візуально. нічого не розумію- згідно ВІС вона не може люфтити. на що ви вище наголошували..а тут уже пишите що зявляється люфт..... в БУДЬ-якій підвісці, де шарова знаходиться верхногами- вона буде прижиматись вагою авто. але це не заважає їм робиватись та стукати Edited February 22, 2016 by Merci639 Quote Link to post Share on other sites
berlin2 0 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 нічого не розумію- згідно ВІС вона не може люфтити. на що ви вище наголошували..а тут уже пишите що зявляється люфт..... в БУДЬ-якій підвісці, де шарова знаходиться верхногами- вона буде прижиматись вагою авто. але це не заважає їм робиватись та стукати Для чого ви перекручуєте? Я ніде не писав що шарова не може люфтити, і в ВІСі про це не написано, але люфт не є приводом для заміни. Це не моя думка, це думка інженерів які проектували цей автомобіль. Є офіційний документ, а вирішувати кожному особисто чи дослухатися до нього чи ні. Може це збереже комусь нерви та кошти. Quote Link to post Share on other sites
доброжелатель 0 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 нічого не розумію- згідно ВІС вона не може люфтити. на що ви вище наголошували..а тут уже пишите що зявляється люфт..... в БУДЬ-якій підвісці, де шарова знаходиться верхногами- вона буде прижиматись вагою авто. але це не заважає їм робиватись та стукати +100 Еще и как стучит!!! Quote Link to post Share on other sites
Merci639 133 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Для чого ви перекручуєте? Я ніде не писав що шарова не може люфтити, і в ВІСі про це не написано, але люфт не є приводом для заміни. Це не моя думка, це думка інженерів які проектували цей автомобіль. Є офіційний документ, а вирішувати кожному особисто чи дослухатися до нього чи ні. Може це збереже комусь нерви та кошти. можна і амортизатори не міняти- вони теж не вискакують ніколи- а те що стучить - фігня Quote Link to post Share on other sites
berlin2 0 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 можна і амортизатори не міняти- вони теж не вискакують ніколи- а те що стучить - фігня У мене якраз і стукали амортизатори, але люфт в шаровій був очевидним, тому я і міняв опори. Як виявилось дарма, стук нікуди не зник. Через 10 тис. помокрів амортизатор, я замінив пару. Стук пропав. Щодо амортизаторів, то в ВІСі описана дефектовка і заміна, а от з шаровими все навпаки. Quote Link to post Share on other sites
bc-sprinter 0 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 +380958151585 обращайся поможем!без развода и по норм цене! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts